Следвайте Гласове в ТелеграмЧасове след като от финансовото министерство съобщиха за

...
Следвайте Гласове в ТелеграмЧасове след като от финансовото министерство съобщиха за
Коментари Харесай

ГЕРБ: Правителството раздава милиарди на странни фирми - това е международен скандал

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Часове откакто от финансовото министерство оповестиха за отпадане на планове от Плана за възобновяване, ГЕРБ даде изключителна конференция.

Депутатът Делян Добрев разгласи, че  “правителството се готви да раздаде 1,706 милиарда евро на компании, които никой не знае от къде пристигнаха, имало ли е търг и така нататък 180 млн. евро ще получи компания " Резолв Енерджи " записана в Люксембург, с цел да построи фотоволтаик на мините. Това не е скандал, а интернационален скандал. „ Uropean energy ” ще получи 450 млн.евро. Коя е тази компания? Някакво съревнование имаше ли? Конкурс за 3 милиарда лева, за който никой не е схванал? ”, запита той.

Добрев сподели, че не знаят кой е направил тези планове и желаят да схванат. “Научаваме по апокрифен метод. Краси го откри по някакъв метод. Днес се готвеха за Министерски съвет, по някакви аргументи го оставиха за петък. В Министерство на енергетиката нямаме наш министър ”, уточни той и прикани за оставки.

" Фирмите са регистрирани в Люксембург, може би с цел да бъде прикрито чии са ". Той прочете и още няколко имена на компании и сумите, които ще получат: " 95 млн.евро за Металик Груп, Резолв ще получи 180 млн.евро, Гълъбово Солар 20 млн. евро и 4358 са плануваните работни места ”, уточни той.

Експерти: 900 млн. евро е преквалификацията на служащите в тецовете, Европейска комисия ни дава 1,2 милиарда евро

“Това държавно управление не е наше. В него имаме един вицепремиер и външен министър, който няма отношение за парите и по какъв начин се раздават ”, посочи той.

Призоваваме държавното управление и министъра на енергетиката да осъществят в най-скоро време плана за удължение на комплекса " Мини Марица-изток. Това може да се случи с подписването на групово съглашение ", съобщи пък Кирил Вълчев. Той предвижда разгром в енергетиката и акцентира, че е значимо да се удължи животът на въглищните централи.

Бившият енергиен министър, в този момент народен представител от ГЕРБ, Теменужка Петкова съобщи, че не се плануват никакви вложения, с цел да се планува удължение живота на въглищните централи. " А те са поръчител за енергийната успеваемост на страната, тъй като дават 46% от енергийната стойност “. Колегата и Жечо Станков добави, че над 49 000 души разчитат на този бранш и по тази причина кабинетът бързо би трябвало да откри решение.

Източници: " 24 часа ", NOVA

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР